Compare Listings

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

Sistemi bankar miratoi 87% të aplikimeve për kredi gjatë vitit 2018.

Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, bankat shqiptare kanë refuzuar vetëm 7,4% të aplikimeve për kredi, ndërsa bankat e huaja kanë refuzuar një përqindje gati dy herë më të lartë, me 14,1%.

Vitin e kaluar sistemi bankar dha rreth 260 miliardë lekë kredi të re. Tek individët, kredia pësoi një rënie të lehtë, me 1,3%. Ndërsa segmenti më problematik edhe për vitin e kaluar ishte biznesi, ku kredia e ra pësoi rënie me afërsisht 8%.

Bankat raportojnë çdo 6-mujor informacion lidhur me numrin total të aplikimeve për kredi të marra, duke i klasifikuar në aplikime të pranuara, të refuzuara dhe në shqyrtim. Mbi bazën e të dhënave, është analizuar ecuria e numrit të aplikimeve të bizneseve dhe individëve të marra në shqyrtim nga bankat gjatë periudhave përkatëse, si një tregues që përafron kërkesën e tregut për kredi bankare.

Postime te ngjashme

Rivlerësimi i pronave, 7 dokumentet që duhet të keni patjetër me vete kur shkoni në hipotekë!

Procesi i rivlerësimit të pronave po vazhdon me rritje të aplikimeve dhe ecuria do të vazhdojë...

Vazhdo leximin

ZBUKURO AMBIENTIN E VITIT TE RI ME IDETE TONA!

Nëse jeni duke planifikuar festë për Vitin e Ri, ju duhet të konsideroni ide të ndryshme...

Vazhdo leximin

DESTINACIONET IDEALE PER KRISHTLINDJE!

Udhëtimet janë kthyer në traditë tashmë për një numër të madh të qytetarëve shqiptar...

Vazhdo leximin

Join The Discussion