Compare Listings

11 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE.

11 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE.

1. Parku Qëndror në New York  ka një sipërfaqe prej 843 hektarë me vlerë të parashikuar prej $ 512,626,276,800.

2. Ka një ishull në Gjirin e Aleksandrisë, NY që quhet “Hapësirë mjaftueshëm”. i cili ka hapësirë të mjaftueshme vetëm  për një shtëpi dhe një pemë.

3. Shenja historike “Hollywood” fillimisht lexonte “Hollywoodland” dhe u ndërtua në vitin 1923 si një mënyrë marketimi për të shitur pasuri të patundshme.

4. Dikush u bë një milioner duke shitur pasuri të patundshme  në një loje virtuale të quajtur ‘Second Life’ në internet.

5. Donald Trump fiton para jo nga shitja dhe blerja e Pasurive të Paluajtshme por duke liçencuar emrin e tij për projekte Real Estate.

 

6. Qeveria Federale zotëron rreth 50% të tokës në SHBA-n Perëndimore dhe më pak se 5% në gjysmën Lindore.

7. Gjysma e të gjithë tokës në pronësi private në Skoci është në pronësi të 432 personave.

8. Para se të shfaqej në filmin e tij të parë, Arnold Schwarzenegger ishte tashmë një milioner që në moshën 22-vjeçare – falë investimeve të tij në  pasuritë e patundshme dhe në kompaninë e tij të paisjeve të bodybuilding.

 

 

9.Times Square edhe pse merr rreth 0.1% të sipërfaqes së tokës në New York, tani sjell 11% të prodhimit ekonomik dhe 10% të punëve të saj.

10. Aspen, Kolorado ka çmimet më të larta të pasurive të paluajtshme që në vitin 2011, prona më e lirë ishte një rimorkio $ 559,000.

11. Kisha Trinity në Wallstreet zotëron 14 hektarë të pasurive të patundshme ne Manhatan me një të ardhur neto prej 38 milion  dollarë duke e bërë atë kishën më të pasur në botë.

11. Qendra tregtare “Mall of America”, është në pronësi të një  grupi Kanadez të pasurive të patundshme .

 

Postime te ngjashme

KORONAVIRUSI/ ÇFARË TË BËNI NË SHTËPI KËTO DITË SIPAS PERSONAZHEVE TË NJOHUR SHQIPTAR

Si po shkon izolimi? Në fakt, është ky term që na rëndon ndoshta kaq shumë nga ana...

Vazhdo leximin

ZHVENDOSET TREGU ELEKTRIK: BASHKIA PROJEKT PER RIKUALIFIKIMIN URBAN TE ZONES

Në vend të tregut elektrik do t’i hapet udhë ndërtimit të një rruge të nevojshme për...

Vazhdo leximin

BOTOHET UDHEZIMI,JA SI BEHET RIVLERESIMI I PASURIVE TE PALUAJTSHME

Të gjithë ata që prisnin që të rivlerësonin shtëpitë e tyre, më në fund mund ta bëjën...

Vazhdo leximin

Join The Discussion