Compare Listings

JETA PAS KARANTINES PER TURIZMIN

JETA PAS KARANTINES PER TURIZMIN

Ndikimi i koronavirusit në industrinë e udhëtimeve ka qenë i ashpër: Gjysma e popullsisë së botës është nën bllokim, ndërsa numri i fluturimeve në të gjithë botën ka rënë nga rreth 200,000 në 21 shkurt në 64,000 në 31 mars, sipas FlightRadar 24.

Sipas Organizatës Botërore të Turizmit (UNËTO), 96% e destinacioneve të botës aktualisht ndikohen nga kufizimet e udhëtimit dhe masat e tjera të bllokimit.

UNËTO ka paralajmëruar se të ardhurat në mbarë botën turistike mund të bien deri në 30% në vitin 2020. Komisioneri i Tregut të Brendshëm të Bashkimit Evropian Thierry Breton vlerëson se ekonomia e turizmit në BE mund të bjerë deri në 70 përqind dhe se duhet të jetë në radhë të parë ajo që duhet t’i jepen fondet e rimëkëmbjes.

Në të gjithë kontinentin, turizmi përbën deri në 27 milion vende pune, dhe industria krijoi 400 miliardë euro vetëm vitin e kaluar.

Franca kishte 89.4 milion vizitorë të huaj në 2018 dhe turizmi përbën 8% të PBB-së. Qeveria vlerëson se dy milion njerëz punojnë drejtpërdrejt ose indirekt në industrinë e udhëtimeve dhe shumë prej atyre njerëzve tani janë pa punë.

Edhe Britania është goditur fort nga rënia e turistëve që nga fillimi i epidemisë COVID-19. Destinacionet si Kulla e Londrës, Buckingham Palace dhe Westminster Abbey janë jashtëzakonisht të zbrazëta. Mbretëria e Bashkuar ka qenë më e ngadaltë në ofrimin e ndihmës financiare për ata që janë prekur nga shpërthimi i koronavirusit sesa Franca, veçanërisht për ata që janë të vetëpunësuar ose kanë biznes më të vogël.

Besohet se derisa të bëhet një vaksinë dhe ajo të shpërndahet në publik, shumë njerëz do të hezitojnë të udhëtojnë, veçanërisht duke marrë parasysh që aeroportet mendohet se janë thelbësore për përhapjen e virusit.

Është detyra e çdo individi që ka peshë në industrinë e turizmit që të sigurojë se me kalimin e kohës, industria do të jetë e sigurtë për të rifilluar punën me kapacitete të plota, në të kundërt kjo industri do të ndryshohet pa kthim.

Postime te ngjashme

Destinacioni Perfekt per Fundjave

Liqeni i Dushkut ose siç njihet ndryshe Liqeni i Zambakëve ndodhet në afërsi të fshatit...

Vazhdo leximin

Join The Discussion