Compare Listings

DETYRIMET TATIMORE PER SHITJEN E SHTEPISE TUAJ!

DETYRIMET TATIMORE PER SHITJEN E SHTEPISE TUAJ!

🏘💱Informacion mbi detyrimet tatimore nga shitja e nje pasurie te patundshme!

🖋Tatimi nga shitja e nje pasurie te patundshme llogaritet si diference mes vleres se shitjes se prones sot, me vleren qe eshte perfituar ne momentin qe e keni marre ne pronesi!

⛔ Kujdes! Vlera e prones ne momentin e perfitimit mund te jete e ndryshme ne kontraten e porosise kur ju jeni bleresi i pare nga ndertuesi, me vleren qe keni shenuar ne kontraten finale te shitjes ne momentin qe keni marre certifikaten e pronesise!
Pra parasysh per perllogaritjen e tatimit merret vlera te kontrata finale e shitjes dhe jo ajo e sipermarrjes apo e porosise!

🏦Detyrimi tatimor llogaritet si 15% e diferences se ketyre dy vlerave!
Pra nese nje apartament e keni blere per 80.000 euro me kontrate porosie, por ne kontrate shitje e keni deklaruar 50.000 euro dhe sot do e shesim per 120.000 euro, vlera e tatueshme eshte 15%*(120.000-50.000)=10.500 euro

💰🐖Tashme jemi ne periudhe rivleresimi te pasurive te patundshme qe do te thote se ASHK ju ofron mundesine qe ta rivleresoni pronen tuaj ne vlere tregu per vleren e tatueshme 3%!
Pra ne rastin e mesiperm kur ju e rivleresoni pronen tuaj, detyrimi qe paguani per ta rivleresuar eshte 3%*(120.000-50.000)=2.100 euro!
Me pas ne momentin qe keni bere rivleresimin ju e shisni pronen per 120.000 euro dhe skeni asnje detyrim tjeter tatimor!

⛔Kujdes! Per te bere rivleresim me vlere tregu, duhet te perdorni vleresues privat te licensuar nga shteti, dhe jo ta rivleresoni pronen me vleren e references qe ju ofron Agjensia Shteterore e Kadastres (ASHK) sipas zonave perkatese!

🏦Detyrimi tatimor mbi te ardhurat nga shitja paguhet nga pala shitese ne transaksion, ndersa detyrimet kontraktuale noteriale paguhen nga pala blerese bashke me tarifat e aplikimit per kalimin e pronesise ne favor te blersit!

🎯Keto jane vetem disa detaje te transaksionit te shitjes se prones, nese keni menduar te shisni pronen tuaj mos hezitoni te na kontaktoni cdo dite ne zyrat tona, pervec sherbimit profesional imobiliar do ju ofrojme falas konsulence financiare dhe ligjore!

Email:skender.tare@remax-albania.al
Cel:+355699203131

Postime te ngjashme

PALLATI I BRIGADAVE NE TIRANE

Hyrja për në Pallat fillon me një kopsht gjigand të rrethuar me pemë të larta. Parku...

Vazhdo leximin

SHTYHET AFATI PER KREDITE E BUTA

Qytetarët që janë të interesuar për të marrë kredi të butë më norma interesi fikse, ku...

Vazhdo leximin

KORONAVIRUSI/ ÇFARË TË BËNI NË SHTËPI KËTO DITË SIPAS PERSONAZHEVE TË NJOHUR SHQIPTAR

Si po shkon izolimi? Në fakt, është ky term që na rëndon ndoshta kaq shumë nga ana...

Vazhdo leximin

Join The Discussion