Compare Listings

Si Lindin IDETE!

📆Janar 1973đŸ’„ SI LINDIN IDETE! DUHET TA LEXONI. AtĂ« mbrĂ«mje, ndĂ«rsa ishin mbledhur nĂ« dhomĂ«n e hotelit me njĂ« shishe tequila te shoqeruar me ca kripĂ« me Lime, filluan tĂ« flasin pĂ«r emrin e kompanisĂ« sĂ« re tĂ« pasurive tĂ« patundshme.đŸ€” HerĂ« pas herĂ« njĂ«ri prej tyre sillte njĂ« ide qĂ« hidhej menjĂ«herĂ« poshtĂ«.😠 Aty […]

11 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE.

11 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE.

1. Parku QĂ«ndror nĂ« New York  ka njĂ« sipĂ«rfaqe prej 843 hektarĂ« me vlerĂ« tĂ« parashikuar prej $ 512,626,276,800. 2. Ka njĂ« ishull nĂ« Gjirin e AleksandrisĂ«, NY qĂ« quhet “HapĂ«sirĂ« mjaftueshĂ«m”. i cili ka hapĂ«sirĂ« tĂ« mjaftueshme vetĂ«m  pĂ«r njĂ« shtĂ«pi dhe njĂ« pemĂ«. 3. Shenja historike “Hollywood” fillimisht lexonte “Hollywoodland” dhe u ndĂ«rtua […]

Destinacioni Perfekt per Fundjave

Liqeni i Dushkut ose siç njihet ndryshe Liqeni i ZambakĂ«ve ndodhet nĂ« afĂ«rsi tĂ« fshatit Lenie, nĂ« lartĂ«sinĂ« 1105 metra mbi nivelin e detit. Ky liqen Ă«shtĂ« nga mĂ« interesantĂ«t nĂ« zonĂ«n e Gramshit dhe ndodhet vetem 20 km larg ketij qyteti. Liqeni i Dushkut pĂ«rfaqĂ«son njĂ« liqen akullnajor me gjatĂ«si rreth 800 metra dhe […]

MASAT E REJA PAS TERMETIT TE 21 SHTATORIT.

MASAT E REJA PAS TERMETIT TE 21 SHTATORIT.

  NĂ« listĂ«n e masave tĂ« marrĂ« janĂ« ndryshimi i buxhetit tĂ« shtetit tĂ« vtiti 2019, pĂ«rmes njĂ« akti normativ. Po ashtu, njĂ« masĂ« tjetĂ«r Ă«shtĂ« pĂ«rjashtimi nga taksa e ndikimit nĂ« infrastrukturĂ« pĂ«r tĂ« gjitha investimet mbi banesat e dĂ«mtuara nga tĂ«rmeti. NjĂ« masĂ« e rĂ«ndĂ«sishme Ă«shtĂ« ajo qĂ« lidhet me detyrimin qĂ« ndĂ«rtusit […]

Tatimi i shtëpive rrit çmimet! Ekspertët: Shkakton informalitet, nevojitet fushatë rivlerësimi

Tatimi i shtëpive rrit çmimet! Ekspertët: Shkakton informalitet, nevojitet fushatë rivlerësimi

Tatim-fitimi prej 15 pĂ«r qind qĂ« shitĂ«sit e pronave paguajnĂ« pĂ«r diferencĂ«n midis çmimit të  blerjes dhe atij tĂ« shitjes, ka rritur artificialisht çmimet e apartamenteve. EkspertĂ«t e pasurive tĂ« paluajtshme shprehen pĂ«r TV SCAN, se kjo shumĂ« e konsiderueshme detyrimi, shpesh Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« pengesĂ« edhe pĂ«r finalizimin e transaksioneve pĂ«r shkak tĂ« mos ndĂ«rgjegjĂ«simit […]

Housing Loan Trend to Watch For in 2019

Housing Loan Trend to Watch For in 2019

TIRANA, August 16 The individuals have received around €100 million credits for their houses in the first half of 2019. According to data by the Bank of Albania, housing loan is in increase even this year. Between January-June 2019, the banking system has given Lek12.3 billion new credits for this purpose. Compared to the first […]

SI TE ARREDOJME SHTEPINE? 10 RREGULLA QE DUHEN THYER!

SI TE ARREDOJME SHTEPINE? 10 RREGULLA QE DUHEN THYER!

Arredim shtepie : Keni menduar se ngjyra e bardhĂ« Ă«shtĂ« perfektja pĂ«r njĂ« shtĂ«pi tĂ« bukur apo se mobiljet duhet tĂ« jenĂ« nĂ« tĂ« njĂ«jtin stil. NĂ«se keni njĂ« dhomĂ« tĂ« vogĂ«l, ju mund tĂ« ndjeheni tĂ« detyruar pĂ«r tĂ« krijuar iluzionin e njĂ« hapĂ«sirĂ« ñ€â€čñ€â€čtĂ« madhe. Me pak krijimtari ju mund tĂ« ktheni çdo […]

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

Sistemi bankar miratoi 87% tĂ« aplikimeve pĂ«r kredi gjatĂ« vitit 2018. Sipas tĂ« dhĂ«nave nga Banka e ShqipĂ«risĂ«, bankat shqiptare kanĂ« refuzuar vetĂ«m 7,4% tĂ« aplikimeve pĂ«r kredi, ndĂ«rsa bankat e huaja kanĂ« refuzuar njĂ« pĂ«rqindje gati dy herĂ« mĂ« tĂ« lartĂ«, me 14,1%. Vitin e kaluar sistemi bankar dha rreth 260 miliardĂ« lekĂ« kredi […]

A DONI TE DINI SA TE PASUR JANE SHQIPETARET?

A DONI TE DINI SA TE PASUR JANE SHQIPETARET?

ShqipĂ«ria renditet ndĂ«r vendet me pĂ«rqindjen më tĂ« lartë tĂ« familjeve që janë pronare të shtĂ«pive ku jetojnĂ« në EuropĂ«. NdĂ«rsa në rajon ajo qĂ«ndron e para. Në total 90.2% e familjeve janë pronare të shtĂ«pisë ku jetojnĂ«, ndĂ«rsa 5% jetojnë me qira, sipas INSTAT. Sipas tĂ« dhĂ«nave që ka publikuar Eurostat së fundmi, vendi me pĂ«rqindjen më të lartĂ« të familjeve që e zotĂ«rojnë pronĂ«n ku jetojnë është Rumania, me 96.8% të familjeve pronare, e ndjekur nga […]

TOP 5 FRANCHIZET QE MUND TE HAPESH QE NESER

TOP 5 FRANCHIZET QE MUND TE HAPESH QE NESER

2019 Ă«shtĂ« njĂ« vit qĂ« do tĂ« shĂ«nohet nga ide tĂ« reja, frymĂ«zime dhe shumĂ« mundĂ«si biznesi. NjĂ« mĂ«nyrĂ« pĂ«r tĂ« arritur sukses Ă«shtĂ« nĂ«pĂ«rmjet blerjes sĂ« njĂ« franshize. Por, nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« keni sukses, ju duhet tĂ« filloni, dhe qĂ« ju tĂ« filloni, duhet tĂ« bĂ«ni hulumtimin tuaj pĂ«r mundĂ«sitĂ« mĂ« tĂ« mira […]