Compare Listings

Destinacioni Perfekt per Fundjave

Liqeni i Dushkut ose siç njihet ndryshe Liqeni i Zambakëve ndodhet në afërsi të fshatit Lenie, në lartësinë 1105 metra mbi nivelin e detit. Ky liqen është nga më interesantët në zonën e Gramshit dhe ndodhet vetem 20 km larg ketij qyteti. Liqeni i Dushkut përfaqëson një liqen akullnajor me gjatësi rreth 800 metra dhe […]

MASAT E REJA PAS TERMETIT TE 21 SHTATORIT.

MASAT E REJA PAS TERMETIT TE 21 SHTATORIT.

  Në listën e masave të marrë janë ndryshimi i buxhetit të shtetit të vtiti 2019, përmes një akti normativ. Po ashtu, një masë tjetër është përjashtimi nga taksa e ndikimit në infrastrukturë për të gjitha investimet mbi banesat e dëmtuara nga tërmeti. Një masë e rëndësishme është ajo që lidhet me detyrimin që ndërtusit […]

Tatimi i shtëpive rrit çmimet! Ekspertët: Shkakton informalitet, nevojitet fushatë rivlerësimi

Tatimi i shtëpive rrit çmimet! Ekspertët: Shkakton informalitet, nevojitet fushatë rivlerësimi

Tatim-fitimi prej 15 për qind që shitësit e pronave paguajnë për diferencën midis çmimit të  blerjes dhe atij të shitjes, ka rritur artificialisht çmimet e apartamenteve. Ekspertët e pasurive të paluajtshme shprehen për TV SCAN, se kjo shumë e konsiderueshme detyrimi, shpesh është bërë pengesë edhe për finalizimin e transaksioneve për shkak të mos ndërgjegjësimit […]

Housing Loan Trend to Watch For in 2019

Housing Loan Trend to Watch For in 2019

TIRANA, August 16 The individuals have received around €100 million credits for their houses in the first half of 2019. According to data by the Bank of Albania, housing loan is in increase even this year. Between January-June 2019, the banking system has given Lek12.3 billion new credits for this purpose. Compared to the first […]

SI TE ARREDOJME SHTEPINE? 10 RREGULLA QE DUHEN THYER!

SI TE ARREDOJME SHTEPINE? 10 RREGULLA QE DUHEN THYER!

Arredim shtepie : Keni menduar se ngjyra e bardhë është perfektja për një shtëpi të bukur apo se mobiljet duhet të jenë në të njëjtin stil. Nëse keni një dhomë të vogël, ju mund të ndjeheni të detyruar për të krijuar iluzionin e një hapësirë ​​të madhe. Me pak krijimtari ju mund të ktheni çdo […]

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

A ISHTE VITI 2018 NJE VIT I PERSHTATSHEM PER TE MARRE KREDI?

Sistemi bankar miratoi 87% të aplikimeve për kredi gjatë vitit 2018. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, bankat shqiptare kanë refuzuar vetëm 7,4% të aplikimeve për kredi, ndërsa bankat e huaja kanë refuzuar një përqindje gati dy herë më të lartë, me 14,1%. Vitin e kaluar sistemi bankar dha rreth 260 miliardë lekë kredi […]

A DONI TE DINI SA TE PASUR JANE SHQIPETARET?

A DONI TE DINI SA TE PASUR JANE SHQIPETARET?

Shqipëria renditet ndër vendet me përqindjen më të lartë të familjeve që janë pronare të shtëpive ku jetojnë në Europë. Ndërsa në rajon ajo qëndron e para. Në total 90.2% e familjeve janë pronare të shtëpisë ku jetojnë, ndërsa 5% jetojnë me qira, sipas INSTAT. Sipas të dhënave që ka publikuar Eurostat së fundmi, vendi me përqindjen më të lartë të familjeve që e zotërojnë pronën ku jetojnë është Rumania, me 96.8% të familjeve pronare, e ndjekur nga […]

TOP 5 FRANCHIZET QE MUND TE HAPESH QE NESER

TOP 5 FRANCHIZET QE MUND TE HAPESH QE NESER

2019 është një vit që do të shënohet nga ide të reja, frymëzime dhe shumë mundësi biznesi. Një mënyrë për të arritur sukses është nëpërmjet blerjes së një franshize. Por, në mënyrë që të keni sukses, ju duhet të filloni, dhe që ju të filloni, duhet të bëni hulumtimin tuaj për mundësitë më të mira […]

12 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE

12 FAKTE INTERESANTE MBI REAL ESTATE NE BOTE

1. Parku Qëndror në New York ka një sipërfaqe prej 843 hektarë me vlerë të parashikuar prej $ 512,626,276,800. 2. Ka një ishull në Gjirin e Aleksandrisë, NY që quhet “Hapësirë mjaftueshëm”. i cili ka hapësirë të mjaftueshme vetem për një shtëpi dhe një pemë. 3. Shenja historike “Hollywood” fillimisht lexonte “Hollywoodland” dhe u ndërtua […]

TRENDET E FUNDIT TE ARREDIMIT

TRENDET E FUNDIT TE ARREDIMIT

Trendet e arredimit ndryshojnë në mënyrë të vazhdueshme dhe për fat të keq shpesh humbasin në kohë. Kjo është një ndër arsyet pse njerëzit priren gjithmonë të dëshirojnë diçka unike dhe të re për arredimin e hapësirave të tyre të brendshme. Shpesh herë përfundojmë duke përzgjedhur diçka që për momentin është tren dhe mjaft e […]